El Paisatge, Agent Dinamitzador del Territori

Benvolguts/des seguidors/es,

L’estratègia de #to es basa en treballar el Paisatge per dinamitzar el territori. És una proposta enfocada a posar en valor els recursos d’un territori i planificar els nous usos i serveis que es poden desenvolupar.

Qualsevol projecte que presenta aquesta estratègia ha de tenir una visió global i integral, i ha de ser capaç d’assumir les diferents dimensions presents en el territori: l’educació, la cultura, la societat, l’economia i el turisme.

Això significa fomentar el paisatge i els seus elements per a que a través de la seva explotació es reportin beneficis a la comunitat que el sustenta i recolzi el seu desenvolupament.

Aquest mètode de treball presenta un conjunt d’objectius estructurals sense els quals és impossible desenvolupar-la. Són els següents:

  • El paisatge ha de ser una eina de desenvolupament econòmic, social i cultural del territori.
  • Medi per a l’estudi, conservació, sensibilització i difusió dels valors d’un territori.
  • Ha de permetre donar a conèixer el territori més enllà del propi entorn geogràfic.
  • Capaç de crear d’una identitat paisatgística.
  • Fomentar el turisme.
  • Proposar un model de desenvolupament sostenible.

Territori Obert proposa projectes sobre el paisatge que han d’estar totalment lligats amb el seu entorn, el seu territori. L’estratègia exposada és un model pensat per anar més enllà d’accions concretes i que ens obliga a treballar amb una visió global i tranversal. Això és:

  • #to Pla: La planificació estratègica, que conté la diagnosi, l’avaluació i les línies futures d’actuació, és indispensable per a una correcta dinamització territorial.
  • #to Idea: Després de la planificació, dissenyem, des de la creativitat i les necessitats reals, el conjunt d’actuacions que activaran els recursos territorials.
  • #to Producte:  Execució de projectes per posar en valor els recursos territorials a través de la interpretació, la comunicació i la innovació.

Esperem que aquest post sigui del vostre interès!

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Paisatge, Territori, Territori Obert i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s