Un ampli ventall de tipus de patrimoni

La llei acostuma a contemplar el patrimoni com al conjunt de béns que heretem dels nostres avantpassats; als quals donem suficient valor com perquè sigui necessari protegir-los i conservar-los per a generacions futures. I, de fet, es parla de patrimoni com a elements materials i, específicament, en elements dels àmbits de la història, l’art o l’arqueologia.

Més recentment s’han contemplat béns patrimonials més amplis i abstractes com pot ser el patrimoni natural o el patrimoni immaterial. El llistat, a més, ha anat creixent progressivament fins presentar un ampli panorama de categories molt variat. De vegades sembla, precisament, que el més difícil és anar a l’origen i recuperar què és el patrimoni i com el podem considerar.

Des de les diferents disciplines trobem diferents maneres de tractar i considerar el patrimoni que els és propi. Així doncs, aspectes de caràcter paisatgístic es consideren, d’alguna manera legal, des de finals de segle XIX però sota la consideració d’espais de natura indomada, en un moment de màxima confiança en la indústria, el progrés i la civilització. Generalment es considera l’espai natural (específicament natura, aliè a tota resta d’intervenció humana) com a espai pintores i quasibé artístic, art executat per la natura, podríem dir.

Segurament cal repensar totes aquestes catalogacions i que simplement es tracti d’etiquetes per entendre de què estem parlant ja que al cap i a la fi, parlem d’elements amb cert valor que, a més, s’influencien els uns als altres i tots ells conformen un discurs unitari en un territori.

Un amplio abanico de clases de patrimonio

Anuncis

Quant a vangelisvillar

Llicenciat en biologia i actualment vinculant ciències naturals i patrimoni. Participo en projectes expositius, comunicació cultural i diverses accions relacionades amb la part pública de les institucions museistiques. Com a freelance coordino diversos projectes relacionats amb la posada en valor del patrimoni i en la creació de xarxes de professionals en l'àmbit cultural.
Aquesta entrada s'ha publicat en Paisatge, Patrimoni Cultural, Uncategorized i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s